Продукти:
• гулии
• едра сол
• вода
Начин на приготвяне:
Измиваме много добре гулиите и ги нареждаме в подходящ съд.
Заливаме със саламура, приготвена от вода и едра сол. Готовността й изпробваме със сурово яйце, което пускаме в саламурата – трябва да изплува над повърхността толкова, колкото е големината на 5 стотинкова монета.
За да стане туршията хубава, преточваме саламурата няколко дни наред, след това прибираме на студено.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...