Продукти:
• гулии
• едра сол
• вода
Начин на приготвяне:
Измиваме много добре гулиите и ги нареждаме в подходящ съд.
Заливаме със саламура, приготвена от вода и едра сол. Готовността й изпробваме със сурово яйце, което пускаме в саламурата – трябва да изплува над повърхността толкова, колкото е големината на 5 стотинкова монета.
За да стане туршията хубава, преточваме саламурата няколко дни наред, след това прибираме на студено.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...