Кулинарни рецепти » Туршия от лозови листа

 Туршия от лозови листа

Продукти:

• 3 кг лозови листа от сортовете Памид или Отел

За саламурата:

• 150 г сол
• 400 мл вода

Начин на приготвяне:

Почистваме листата от дръжките и ги накисваме за 1-2 часа в студена вода. Изплакваме ги, разпределяме ги на кубчета по 30-40 и ги попарваме 4-5 мин в кипяща вода.

Охлаждаме и ги нареждаме плътно в буркани, като притискаме, за да излезе въздухът. Между листата ръсим сол – на 1 кг попарени листа поръсваме 120 г сол.

Щом бурканите се напълнят, притискаме отгоре с тежест и заливаме с преварена и охладена саламура, приготвена от посочените продукти.

Ферментацията продължава 2 седмици, като през това време доливаме саламура, приготвена от 1 л вода и 70 г сол.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало