Продукти:
• 4 кг дребен алабаш
• 1 л вода
• 2 с.л. сол
Начин на приготвяне:
Избираме здрави и пресни глави дребен алабаш. Почистваме ги от листата и корена и нареждаме в голям буркан. Отгоре слагаме венче от целина и притискаме с тънка дъсчица.
Кипваме водата и солта и с изстиналата саламура заливаме алабашчетата. Саламурата трябва добре да ги покрива. Когато започне ферментацията, прибираме туршията на студено място.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...