Кулинарни рецепти » Туршия от дребен алабаш

 Туршия от дребен алабаш

Продукти:

• 4 кг дребен алабаш
• 1 л вода
• 2 с.л. сол

Начин на приготвяне:

Избираме здрави и пресни глави дребен алабаш. Почистваме ги от листата и корена и нареждаме в голям буркан. Отгоре слагаме венче от целина и притискаме с тънка дъсчица.

Кипваме водата и солта и с изстиналата саламура заливаме алабашчетата. Саламурата трябва добре да ги покрива. Когато започне ферментацията, прибираме туршията на студено място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало