Продукти:
• 4 кг дребен алабаш
• 1 л вода
• 2 с.л. сол
Начин на приготвяне:
Избираме здрави и пресни глави дребен алабаш. Почистваме ги от листата и корена и нареждаме в голям буркан. Отгоре слагаме венче от целина и притискаме с тънка дъсчица.
Кипваме водата и солта и с изстиналата саламура заливаме алабашчетата. Саламурата трябва добре да ги покрива. Когато започне ферментацията, прибираме туршията на студено място.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...