Кулинарни рецепти » Пюре с хрян

 Пюре с хрян

Продукти:

• 1 средно голяма глава червено цвекло
• 3 с.л. настърган хрян
• 1 кисела ябълка
• 3 с.л. захар
• 4-5 с.л. олио
• 1 щипка червен пипер
• 1 щипка счукан ким
• 50 мл коняк
• сол и оцет на вкус

Начин на приготвяне:

Измиваме хубаво цвеклото и го изпичаме небелено във фурната. Попарваме корените хрян, обелваме ги и настъргваме на едро ренде. Обелваме ябълките и ги почистваме от семките. Нарязваме на филийки цвеклото и ябълките и ги смиламе. Прибавяме хряна и изброените подправки и разбъркваме хубаво.

Разсипваме сместа в бурканчета, като отгоре наливаме по 1 пръст олио. Затваряме херметически и съхраняваме на хладно. Тази подправка е за печени и задушени риби, птици и меса, както и за пресни зеленчуци.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало