Продукти:
• 3 кг червени домати
• 2 люти чушки
• 1 глава кромид лук
• 2 ч.ч. оцет
• 3 с.л. кафява захар
• 1 ч.л. счукан бахар
• 1/2 ч.л. смлян черен пипер
• 4 щипки индийско орехче
• 3 щипки канела
• 3 щипки стрит босилек
• 2 щипки мащерка
• 2 щипки сладък червен пипер
• 2 щипки риган
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лука, нарязваме го на филийки и запичаме на скара, а доматите обелваме. Смиламе всичко и варим сместа на слаб огън 1 час и 30 мин.
Изсипваме в стъклен буркан и държим в хладилника или стерилизираме в малки бурканчета.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...