Кулинарни рецепти » Печено доматено пюре

 Печено доматено пюре

Продукти:

• 5 кг червени домати
• 200 г краве масло
• 5 ч.л. сушен босилек
• 2 с.л. сушена мащерка
• 2 с.л. по-едро счукан черен пипер
• 2 ч.л. захар
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме доматите, изрязваме дръжките им в кръгче, подреждаме ги в тавичка и ги печем в предварително загрята умерена фурна, докато по кожичката им почнат да се образуват мехурчета. Обръщаме доматите няколко пъти. Изваждаме доматите от фурната, оставяме ги да изстинат и ги пасираме на пюре заедно с кожичката. Подправяме със сол, черен пипер и малко захар.

На огъня разтопяваме маслото и задушаваме в него босилека и мащерката. Прибавяме доматеното пюре, намаляваме огъня и варим, докато сместа се сгъсти. Насипваме горещата паста в бурканчета, затваряме ги и обръщаме с капачките надолу за 1 нощ. Не стерилизираме пюрето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало