Кулинарни рецепти » Сос от лук

 Сос от лук

Продукти:

• 1 кг лук
• 4-5 домата
• 1 връзка копър
• 1 к.ч. олио
• сол и подправки на вкус

Начин на приготвяне:

Нарязваме на колела обеления лук и изпържваме половината в част от олиото до златисто. Другата половина обливаме с кипяща вода. Прекарваме всичкия лук през месомелачка.

Почистваме доматите от семето и кожичките, настъргваме ги и ги смесваме с лука. Наливаме олиото, посоляваме, подправяме и варим на слаб огън 20-25 мин, като бъркаме често, за да получим еднородна каша. В края на варенето прибавяме наситнения копър и разбъркваме добре.

Разпределяме горещия сос в сухи и затоплени буркани, затваряме и стерилизираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало