Продукти:
• 10 кг червени домати
• 1 кг чорбаджийски чушки
• 2 ч.ч. олио
• 1/2 ч.ч. захар
• 4-5 с.л. сол
• 2 връзки магданоз
• 2 стръка босилек
• 2 стръка копър
• 2 щипки индийско орехче
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Смиламе доматите и ги слагаме да врят, докато смляното количество остане наполовина. Изпичаме чушките и ги смиламе. Смесваме ги с доматите и при постоянно бъркане прибавяме олиото, захарта и подправките.
Варим соса на умерен огън, докато лъжицата започне да оставя бразди по дъното на съда. Обработваме добре с пасатор. Изсипваме в сухи и затоплени буркани. Стерилизираме 10 минути.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...