Продукти: (за 4-5 порции)
• 2-3 яребици
• 3-4 с.л. краве масло
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 100 г шунка
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 яйца
• 10-12 зърна черен пипер
• лимонов сок, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме яребиците със 7-8 ч.ч. студена вода и ги слагаме на огъня. Посоляваме след като водата заври и продължаваме да варим. Изваждаме сварените яребици и ги нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме.
Сгорещяваме мазнината и запържваме ситно нарязаните лук, моркови, целина и шунка. Прибавяме брашното и също го запържваме. Оцветяваме запръжката с червения пипер и я разреждаме с бульона.
Когато бульонът заври, прибавяме дафиновия лист, черния пипер и нарязаните яребици. Варим супата 15 мин, след което я застройваме с разбитите яйца и лимонов сок. Преди да поднесем поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...