Продукти: (за 4-5 порции)
• 2 връзки корени за супа
• 1 пиле
• 30 г краве масло
• 1 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 2 яйца
• настъргана лимонова кора
• лимонов сок, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на дребно корените и ги задушаваме в сгорещеното олио, докато омекнат. Прибавяме разрязаното на 2 половинки пиле, наливаме 6 ч.ч. вода и варим 30 мин на тих огън.
Изваждаме пилето и го използваме за друго ястие, а в бульона пускаме топка, която сме приготвили от брашното и маслото. Варим 5-6 мин.
Отстраняваме супата от огъня и я застройваме с разбитите яйца. Посоляваме на вкус и подправяме с лимонов сок и настъргана лимонова кора. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...