Продукти:
• 500 г пиле
• 4-5 люти чушлета
• 2-3 домата
• 1 глава лук
• 4-5 скилидки чесън
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме пилето с подсолена вода и го слагаме на огъня да ври. Когато месото омекне, прибавяме опечените, обелени и почистени от семето люти чушлета и почистените, обелени и ситно нарязани лук и домати.
След 15 минути изваждаме пилето и го обезкостяваме, нарязваме месото на парченца и го връщаме в супата. Преди поднасянето на супата, подправяме със счукания чесън и поръсваме със ситно нарязания магданоз.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...