Продукти: (за 6-8 порции)
• 300 г говеждо месо
• половин кокошка
• половин кисела зелка
• 1 мъничка главичка карфиол
• 200 г шунка
• 3-4 с.л. свинска мас
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. зелев сок
• 3-4 с.л. кисело мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме кожата и костите на кокошето месо, прибавяме го към говеждото, наливаме 8-9 ч.ч. вода и варим на умерен огън.
Нарязваме киселото зеле на едро, а карфиола накъсваме на розички. Прибавяме половината от зелето и от карфиола към месото да се варят. Изваждаме свареното месо, нарязваме го на малки късчета и го връщаме при зелето.
Отделените карфиол и зеле задушаваме няколко минути в разтопената мас. Поръсваме леко препеченото брашно, заливаме с вода и варим на умерен огън.
Когато зелето омекне, прехвърляме всичко при месото, прибавяме ситно нарязаната шунка, слагаме черния пипер, наливаме зелевия сок и кипваме супата. След като кипне, доваряваме още 10-15 мин на тих огън. Отстраняваме готовия борш от огъня и застройваме с киселото мляко.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...