Кулинарни рецепти » Супа от пилешки бульон с бяло месо

 Супа от пилешки бульон с бяло месо

Продукти: (за 4 порции)

• 4 ч.ч. пилешки бульон
• 300 г бяло месо от кокошка
• 2 яйца
• 4-5 с.л. сметана
• 1/2 к.ч. бяло вино
• лимонов сок, настъргана лимонова кора
• индийско орехче, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Загряваме на огъня 3-4 ч.ч. подсолена вода и сваряваме в нея кокошето месо. Изваждаме го, нарязваме го на кубчета и го оставяме в затоплен съд.

Кипваме бульона, отстраняваме от огъня и го подправяме с виното, лимонов сок, настъргана лимонова кора, настъргано индийско орехче и сол на вкус. Застройваме бульона с яйцата, които сме разбили заедно със сметаната.

Разпределяме свареното месо в чиниите за сервиране и заливаме с бульона. Поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало