Продукти: (за 6 порции)
• 1 пиле с дреболиите
• 1 връзка корени за супа
• 6-7 картофа
• 1 глава лук
• 1 яйце
• 1 с.л. ориз
• 1-2 с.л. грис
• 1-2 с.л. галета
• черен пипер, индийско орехче
• лимонов сок, сол
мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на парчета и го заливаме със студена подсолена вода. Прибавяме ситно нарязания лук и варим на умерен огън, докато месото омекне. Изваждаме пилето и го обезкостяваме. Отделяме бялото месо, а останалото /без дреболиите/ прекарваме през месомелачка.
Задушаваме в малко мазнина нарязаните на малки парченца дреболии и корени за супа. Прибавяме картофите, нарязани на кубчета, заливаме с прецедения пилешки бульон и кипваме. Прибавяме ориза и оставяме чорбата да ври на тих огън.
Отделно омесваме смляното месо с гриса, яйцето, черен пипер, индийско орехче и сол на вкус. Оформяме от сместа крокети, овалваме ги в галетата и ги пържим в загрятата мазнина до златисто оцветяване.
Разпределяме в чиниите за сервиране по малко от бялото месо и по 1-2 крокета и ги заливаме с горещата чорба, подправена с лимонов сок и сол на вкус.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...