Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг месо от кокошка
• 60 г краве масло
• 2 глави лук
• 350 г орехови ядки
• 3-4 с.л. оцет
• 1 връзка пресен лук
• 1 връзка магданоз
• 2-3 щипки счукан карамфил
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парченца и го сваряваме в подсолена вода.
Щом се свари, прибавяме счуканите орехи, оцета, ситно нарязаните лук и магданоз, карамфила и маслото. Варим супата още 5-6 мин.
Сервираме я поръсена със ситно нарязан пресен лук.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...