Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг месо от кокошка
• 60 г краве масло
• 2 глави лук
• 350 г орехови ядки
• 3-4 с.л. оцет
• 1 връзка пресен лук
• 1 връзка магданоз
• 2-3 щипки счукан карамфил
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парченца и го сваряваме в подсолена вода.
Щом се свари, прибавяме счуканите орехи, оцета, ситно нарязаните лук и магданоз, карамфила и маслото. Варим супата още 5-6 мин.
Сервираме я поръсена със ситно нарязан пресен лук.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...