Кулинарни рецепти » Пълнени дюли

 Пълнени дюли

Продукти:

• 4 едри дюли
• 1 глава ситно нарязан лук
• 1/2 ч.ч. сварен ориз
• 3-4 домата, обелени и нарязани на ситно
• 1 резен целина, сварена и нарязана на кубчета
• 2-3 сварени моркова, нарязани на кубчета
• 1 тиквичка, сварена и нарязана на кубчета
• 1/2 ч.ч. сварен грах
• 1/2 ч.ч. сварени и нарязани гъби
• 8 розички попарен карфиол, нарязан на ситно
• 1 к.ч. олио
• 1 каф.л. канела
• 2 жълтъка
• 4 ч.л. захар
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Задушаваме лука в олиото до омекване и постепенно прибавяме останалите зеленчуци, като бъркаме непрекъснато. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и канела и хубаво разбъркваме.

Отрязваме горната част на дюлите като капачета, внимателно ги издълбаваме и напълваме с приготвената смес. Захлупваме дюлите с капачетата и ги нареждаме в тавичка с малко вода, в която сме разтворили захарта. Печем ги в умерена фурна, като при нужда добавяме по малко вода.

След като извадим ястието от фурната, застройваме соса с разбитите жълтъци. Поднасяме дюлите горещи.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало