Кулинарни рецепти » Пълнени дюли

 Пълнени дюли

Продукти:

• 4 едри дюли
• 1 глава ситно нарязан лук
• 1/2 ч.ч. сварен ориз
• 3-4 домата, обелени и нарязани на ситно
• 1 резен целина, сварена и нарязана на кубчета
• 2-3 сварени моркова, нарязани на кубчета
• 1 тиквичка, сварена и нарязана на кубчета
• 1/2 ч.ч. сварен грах
• 1/2 ч.ч. сварени и нарязани гъби
• 8 розички попарен карфиол, нарязан на ситно
• 1 к.ч. олио
• 1 каф.л. канела
• 2 жълтъка
• 4 ч.л. захар
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Задушаваме лука в олиото до омекване и постепенно прибавяме останалите зеленчуци, като бъркаме непрекъснато. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и канела и хубаво разбъркваме.

Отрязваме горната част на дюлите като капачета, внимателно ги издълбаваме и напълваме с приготвената смес. Захлупваме дюлите с капачетата и ги нареждаме в тавичка с малко вода, в която сме разтворили захарта. Печем ги в умерена фурна, като при нужда добавяме по малко вода.

След като извадим ястието от фурната, застройваме соса с разбитите жълтъци. Поднасяме дюлите горещи.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало