Продукти:
1 ч.ч. зрял фасул
1 връзка корени за супа
3-4 картофа
1 глава лук
1 стрък праз
100 г маслини
1-2 к.ч. олио
1-2 с.л. доматено пюре
2 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Накисваме ориза и фасула за 1 час в студена вода, след което отцеждаме. Кипваме на огъня 3 ч.ч. подсолена вода и сипваме фасула. Варим 1 час на тих огън, след което добавяме ситно нарязаните корени за супа.
Варим още 20 мин и добавяме нарязаните на кубчета картофи. Наливаме гореща вода, която да покрие продуктите и варим още 20 мин. После отцеждаме, прибавяме почистените от костилките маслини и разстиламе сместа в тавичка. Заливаме с половината от олиото.
Сгорещяваме останалото олио и запържваме в него ситно нарязаните лук и праз. Прибавяме доматеното пюре, размито с малко вода, поръсваме червения пипер и брашното, разреждаме запръжката с част от отцедения бульон и я сипваме в тавата. Печем ястието 20-30 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...