Продукти:
1 ч.ч. зрял фасул
1 връзка корени за супа
3-4 картофа
1 глава лук
1 стрък праз
100 г маслини
1-2 к.ч. олио
1-2 с.л. доматено пюре
2 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Накисваме ориза и фасула за 1 час в студена вода, след което отцеждаме. Кипваме на огъня 3 ч.ч. подсолена вода и сипваме фасула. Варим 1 час на тих огън, след което добавяме ситно нарязаните корени за супа.
Варим още 20 мин и добавяме нарязаните на кубчета картофи. Наливаме гореща вода, която да покрие продуктите и варим още 20 мин. После отцеждаме, прибавяме почистените от костилките маслини и разстиламе сместа в тавичка. Заливаме с половината от олиото.
Сгорещяваме останалото олио и запържваме в него ситно нарязаните лук и праз. Прибавяме доматеното пюре, размито с малко вода, поръсваме червения пипер и брашното, разреждаме запръжката с част от отцедения бульон и я сипваме в тавата. Печем ястието 20-30 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...