Кулинарни рецепти » Арпаджик плакия

 Арпаджик плакия

Продукти:

• 700-800 г дребни лукчета (арпаджик)
• 1-2 глави лук
• 1 стрък праз
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. оцет
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме арпаджика и го слагаме да се вари в малко количество подсолена вода. Нарязваме лука и праза на филийки, посоляваме и ги запичаме с малко мазнина. Щом поомекнат, поръсваме червения пипер и брашното и запичаме още малко.

Прибавяме арпаджика заедно с водата, в която е врял, добавяме дафиновия лист и подправяме с оцет и черен пипер на вкус.

Запичаме ястието в умерено силна фурна, докато хване коричка. Поднасяме плакията студена.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало