Продукти: (за 4 порции)
• 8 по-едри моркова
• 1 ч.ч.сварен стар фасул или консервиран млечен грах
• 2 с.л. масло
• 2 яйца
• 3 с.л. настърган кашкавал
• 1 ч.ч. сметана
• 1 с.л. галета, сол
Начин на приготвяне:
Почистените моркови настъргваме на едро ренде. Заливаме ги с 150 мл вода, прибавяме маслото и ги задушаваме на умерен котлон. Пасираме ги. Пасираме и боба и смесваме двете пюрета. Посоляваме.
Намазняваме и наръсваме с галета плитка тавичка. Изсипваме бобената смес. Наливаме сметаната и наръсваме печивото с настърган кашкавал и ситно смлян черен пипер. Може да сложим и няколко люспички масло. Печем в умерена фурна около 45 мин.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...