Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг домати
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 1 с.л. олио
• 6 твърдо сварени яйца
• 1 с.л. кетчуп
• 175 г настърган кашкавал
• 2 пакета чипс
• 1ч.л. захар
• черен пипер, риган
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Попарените домати обелваме и наситняваме.
Наситняваме лука и чесъна и ги пържим в сгорещеното олио. Прибавяме доматите, подправяме със захар, сол и черен пипер, сипваме кетчупа и готвим 10 мин, докато водата от доматите поизври. Нарязваме яйцата на филийки.
В намаслена тавичка редим пласт чипс, поливаме с домати, наръсваме с кашкавал и подреждаме пласт яйца. Така постъпваме, докато изчерпим продуктите. Последният пласт трябва да е доматен.
Поръсваме с кашкавал и печем в 20 мин в силна фурна. Малко преди да извадим печивото от фурната поръсваме със зелените подправки.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...