Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг домати
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 1 с.л. олио
• 6 твърдо сварени яйца
• 1 с.л. кетчуп
• 175 г настърган кашкавал
• 2 пакета чипс
• 1ч.л. захар
• черен пипер, риган
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Попарените домати обелваме и наситняваме.
Наситняваме лука и чесъна и ги пържим в сгорещеното олио. Прибавяме доматите, подправяме със захар, сол и черен пипер, сипваме кетчупа и готвим 10 мин, докато водата от доматите поизври. Нарязваме яйцата на филийки.
В намаслена тавичка редим пласт чипс, поливаме с домати, наръсваме с кашкавал и подреждаме пласт яйца. Така постъпваме, докато изчерпим продуктите. Последният пласт трябва да е доматен.
Поръсваме с кашкавал и печем в 20 мин в силна фурна. Малко преди да извадим печивото от фурната поръсваме със зелените подправки.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...