Продукти: (за 4 порции)
• 150 г маслини
• 3 к.ч. ориз
• 2 глави лук
• 3-4 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме маслините с гореща вода и ги оставяме да се отцедят.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и малко вода. Щом поомекне, прибавяме ориза, наливаме съвсем малко гореща вода и задуваме още 5-6 мин. Сипваме 4 ч.ч. гореща вода, прибавяме маслините и варим 10 мин.
Прехвърляме ястието в тавичка, подправяме с наситнен магданоз, черен пипер и сол и запичаме във фурната.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...