Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг лапад
• 200 г сирене
• 1 пакетче краве масло
• половин буркан стелиризирани домати
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме нарязания лапад в половината масло, леко посоляваме.
В тавичка нареждаме лапада, натрошеното сирене и доматите. Поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен и заливаме с останалото разтопено масло.
Печем ястието в силна фурна.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...