Продукти:
• 1 прясна зелка
• 1 глава лук
• 100 г сланина
• 2 с.л. брашно
• 2 скилидки чесън
• магданоз, мащерка, кимион
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на ивички и го варим в подсолена вода до омекване. Изваждаме го с решетеста лъжица, отцеждаме и го изстискваме.
Нарязваме сланината на ситно и я пържим до златисто. Прибавяме наситнените лук и магданоз и също ги запържваме. После сипваме брашното, наливаме малко от бульона и варим 5-6 мин.
Накрая прибавяме зелето, счукания чесън и подправките. Посоляваме, ако е необходимо, и възваряваме на огъня.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...