Продукти: (за 4 порции)
• 5-6 кренвирша
• 30 г краве масло
• 2 пакетчета сирене „Крема”
• 2 с.л. сметана
• 4 яйца
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме кренвиршите на кръгчета, които разпределяме в 4 гювечета. Слагаме във всяко гювече по малко масло, захлупваме и печем 10 мин в силна фурна.
Отделно разбиваме сиренето със сметаната. Подправяме с черен пипер и сол и при непрекъснато бъркане прибавяме едно по едно яйцата. Разбиваме, докато получим пухкава смес. Разливаме сместа по гювечетата и ги запичаме съвсем леко във фурната.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...