Продукти: (за 2 порции)
• 200 г сланина
• 5-6 скилидки чесън
• 1 ч.ч. изцедено кисело мляко
• 1 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
Измиваме добре сланината със студена вода и я нарязваме на не много големи парчета с дебелина 1 см. Счукваме лука и го смесваме с киселото мляко.
Нагорещяваме сух тиган и в него пържим едно по едно парчетата сланина, докато порозовеят от двете страни. След това ги подреждаме в чиния, поръсваме ги с червения пипер, заливаме ги с подлученото кисело мляко и ги поднасяме, докато са още топли.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...