Продукти:
• 500 г брашно
• 1 яйце
• 1 кг тиква
• 3 глави лук
• 1 с. л. ябълков оцет
• 100 г пушени гърди
• 2 с. л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
От брашното, солта и яйцето замесваме твърдо тесто и го оставяме да престои 30 минути. Нарязваме тиквата на дребни парченца.
Лука нарязваме на ситно и го задушаваме в олиото. Прибавяме тиквата и оцета и продължаваме да задушаваме, докато тиквата омекне. Накрая слагаме нарязаните пушени гърди и подправяме с черен пипер и сол.
От тестото разточваме тънка кора и режем кръгове с диаметър 10 см. В едната им половина слагаме плънката, прегъваме и защипваме краищата.
Варим на слаб огън в тенджера с решетка, като решетката намазваме с мазнина. Сервираме ястието, залято с разтопено масло и поръсено с наситнен магданоз.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...