Продукти:
• 500 г брашно
• 1 яйце
• 1 кг тиква
• 3 глави лук
• 1 с. л. ябълков оцет
• 100 г пушени гърди
• 2 с. л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
От брашното, солта и яйцето замесваме твърдо тесто и го оставяме да престои 30 минути. Нарязваме тиквата на дребни парченца.
Лука нарязваме на ситно и го задушаваме в олиото. Прибавяме тиквата и оцета и продължаваме да задушаваме, докато тиквата омекне. Накрая слагаме нарязаните пушени гърди и подправяме с черен пипер и сол.
От тестото разточваме тънка кора и режем кръгове с диаметър 10 см. В едната им половина слагаме плънката, прегъваме и защипваме краищата.
Варим на слаб огън в тенджера с решетка, като решетката намазваме с мазнина. Сервираме ястието, залято с разтопено масло и поръсено с наситнен магданоз.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...