Кулинарни рецепти » Ушичко от тиква

 Ушичко от тиква
(Полша)

Продукти:

• 500 г брашно
• 1 яйце
• 1 кг тиква
• 3 глави лук
• 1 с. л. ябълков оцет
• 100 г пушени гърди
• 2 с. л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

От брашното, солта и яйцето замесваме твърдо тесто и го оставяме да престои 30 минути. Нарязваме тиквата на дребни парченца.

Лука нарязваме на ситно и го задушаваме в олиото. Прибавяме тиквата и оцета и продължаваме да задушаваме, докато тиквата омекне. Накрая слагаме нарязаните пушени гърди и подправяме с черен пипер и сол.

От тестото разточваме тънка кора и режем кръгове с диаметър 10 см. В едната им половина слагаме плънката, прегъваме и защипваме краищата.

Варим на слаб огън в тенджера с решетка, като решетката намазваме с мазнина. Сервираме ястието, залято с разтопено масло и поръсено с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало