Продукти:
• 3 стръка праз
• 5-6 картофа
• 150 г пушена шунка (пушени свински гърди)
• 2 ч.ч. течна сметана
• 2 яйца
• масло за формата
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме праза и го нарязваме на дебели колелца. Обелваме картофите и ги нарязваме на тънки резени.
Намазваме формата за печене и редим ред картофи, ред праз - до изчерпване на продуктите. Поръсваме отгоре с шунката, нарязана на ситни кубчета, и заливаме със сметаната, разбита с яйцата и ситно нарязания магданоз. Посоляваме на вкус.
Печем 40 минути в предварително загрята фурна.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...