Продукти: (за 4 порции)
• 600 г пушена шунка
• 60 г краве масло
• 60 мл кленов сироп /мед/
• 50 г дижонска горчица на прах
• 70 г суха горчица
• 25 г нишесте
• 6 яйца
• 250 мл ябълков оцет
Начин на приготвяне:
Смесваме захарта, нишестето и горчицата. При непрекъснато бъркане на тънка струйка прибавяме разбитите яйцата. Наливаме оцета. Слагаме сместа в тенджера с двойно дъно, загряваме на умерен котлон и с бъркане сгъстяваме соса. Отделно стопяваме маслото.
Подреждаме нарязаната на филийки шунка на решетката на фурната, с четчица ги намазваме с маслото и кленовия сироп /разредения с много малко вода мед/ и печем само на горен реотан 5 мин. Обръщаме парчетата и ги намазваме от другата страна с масло, кленов сироп и дижонска горчица. Печем още 3 мин.
Нарязваме всяко парче на четвъртинки, подреждаме в чиния, заливаме със соса и сервираме.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...