Продукти: (за 4 порции)
• 300 г колбаси /или варено месо/
• 1 опаковка картофено пюре
• половин пакетче краве масло
• 2 яйца
За заливката:
• 2 яйца
• 1 пакетче сирене “Крема”
• 3-4 лъжици сметана
• по 1 щипка червен пипер и мащерка
• сол
Начин на приготвяне:
Приготвяме картофеното пюре, според упътването върху опаковката. Прибавяме 2/3 от маслото и яйцата, които предварително сме разбили.
Слагаме половината от пюрето в обилно намазан с масло огнеупорен съд, отгоре нареждаме на равномерен пласт ситно нарязаните колбаси и покриваме с останалото картофено пюре. Покриваме с фолио и печем на силна фурна около 15 мин.
Смесваме яйцата за заливката със сиренето и сметаната и разбиваме добре с миксер, прибавяме червения пипер и мащерката. Заливаме пюрето и запичаме още малко, докато се позачерви.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...