Продукти:
• 200 г телешки бут
• 2 с.л. саке (или сухо бяло вино)
• 2 ч.л. соев сос
• половин праз (бялата част)
За заливката:
• 2 с.л. оцет
• 2 ч.л. соев сос
• 2 ч.л. подсладено саке за готвене (или десертно бяло вино)
• 1 ч.л. семена от сусам
Начин на приготвяне:
Сплескваме телешкото месо и го поръсваме със саке (бяло вино) и соев сос. Слагаме го в тавичка и печем, докато покафенее, след което го нарязваме на хапки.
Нарязваме праза на тънки реснички, дълги около 4 см. Смесваме продуктите за заливката.
Слагаме месото в купичка за сервиране, поръсваме отгоре праза и заливаме с приготвената смес.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...