Продукти:
• 1 кг телешко месо
• 2 връзки зелен лук
• 3 ч.ч. кисело мляко
• 4-5 яйца
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 8-10 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и леко го задушаваме в сгорещената мазнина. След това го прехвърляме в глинен гювеч заедно с мазнината.
Прибавяме черния пипер и ситно нарязания лук, посоляваме и поръсваме с червен пипер. Наливаме 1 ч.ч. топла вода, захлупваме и печем в умерена фурна.
Когато месото поомекне, заливаме с яйцата, които сме разбили с киселото мляко и брашното и допичаме ястието в силна фурна.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...