Продукти:
• 1 кг телешко месо
• 2 връзки зелен лук
• 3 ч.ч. кисело мляко
• 4-5 яйца
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 8-10 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и леко го задушаваме в сгорещената мазнина. След това го прехвърляме в глинен гювеч заедно с мазнината.
Прибавяме черния пипер и ситно нарязания лук, посоляваме и поръсваме с червен пипер. Наливаме 1 ч.ч. топла вода, захлупваме и печем в умерена фурна.
Когато месото поомекне, заливаме с яйцата, които сме разбили с киселото мляко и брашното и допичаме ястието в силна фурна.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...