Продукти: (за 4 порции)
• 500 г говеждо месо
• 1 с.л. олио, 1 пакетче краве масло
• 4-5 гъби
• 3 домата
• 500 г зелен фасул
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Начукваме, посоляваме и поръсваме месото с черен пипер и го оставяме малко да престои, след което го изпържваме в силно загрятото олио, прибавяме 40 г масло и пържим до омекване.
Сваряваме почистения фасул в подсолена вода до омекване. Нарязваме гъбите на парченца и ги изпържваме в малко масло.
Попарваме доматите с вряла вода, обелваме и ги нарязваме на половинки, посоляваме, поръсваме с черен пипер, прибавяме месото, слагаме тук там парченца от останалото масло и печем в силна фурна.
Нарязваме изпеченото месо на порции и около него подреждаме зеленчука и гъбите.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...