Продукти: (за 4 порции)
• 500 г говеждо месо
• 1 с.л. олио, 1 пакетче краве масло
• 4-5 гъби
• 3 домата
• 500 г зелен фасул
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Начукваме, посоляваме и поръсваме месото с черен пипер и го оставяме малко да престои, след което го изпържваме в силно загрятото олио, прибавяме 40 г масло и пържим до омекване.
Сваряваме почистения фасул в подсолена вода до омекване. Нарязваме гъбите на парченца и ги изпържваме в малко масло.
Попарваме доматите с вряла вода, обелваме и ги нарязваме на половинки, посоляваме, поръсваме с черен пипер, прибавяме месото, слагаме тук там парченца от останалото масло и печем в силна фурна.
Нарязваме изпеченото месо на порции и около него подреждаме зеленчука и гъбите.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...