Продукти: (за 4 порции)
• 8 свински пържолки
• 50 г краве масло
• 150 г пушено сирене
• 1 кофичка кисело мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Начукваме леко пържолките и ги натриваме с черен пипер и сол.
Намазваме дъното на йенска тенджера с масло и нареждаме в нея 1 ред пържолки. Отгоре покриваме с тънки филийки пушено сирене. Нареждаме втори ред пържолки и отново покриваме с пушено сирене. Слагаме тук там парченца масло. Разбиваме киселото мляко с малко вода и заливаме пържолките с него.
Захлупваме и печем 30 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...