Продукти за 5-6 порции:
• 1 заек (около 1,5 кг)
• 100 мл бяло сухо вино
• 100 мл винен оцет
• 3 скилидки чесън
• 150 г царевично брашно
• 1 л червено вино
• 100 мл зехтин
• 50 г свински гърди
• 1 глава лук
• 1 дафинов лист
• розмарин, босилек
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Пускаме заека в оцета и виното за 1 час, изваждаме и го отцеждаме. Накълцваме чесъна и го смесваме с розмарина, дафиновия лист и червеното вино. След това слагаме в тази смес заека да се маринова за 3 часа, отцеждаме и го нарязваме на порции. После го изпържваме на силен огън в половината мазнина.
Нарязваме свинското на кубчета, а на едро розмарина и дафиновия лист. Запържваме ги, посоляваме и поръсваме с черния пипер. Доливаме останалата мазнина. Слагаме заешките порции и ги запържваме, посоляваме, прибавяме маринатата, изчакваме да заври, захлупваме и задушаваме 2 часа.
Кипваме 500 мл подсолена вода. Махаме от огъня и бъркайки сипваме царевичното брашно. Варим на слаб огън 35 мин, след което в тавичка разстиламе сместа с дебелина 1,5 см, оставяме да изстине и нарязваме на кубчета, които изпържваме в тиган с 1 с. л. зехтин.
Поднасяме заека, гарниран с кубчета и залят със соса.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...