Кулинарни рецепти » Печено агне със зелена плънка

 Печено агне със зелена плънка

Продукти:

• 1 агне около 8 кг
• 1 пакетче краве масло
• черен и червен пипер
• сол

За плънката:

• дреболиите от агнето
• 3 с.л. масло
• 12-15 връзки зелен лук (според големината им)
• 4-5 сухи чушки
• 2 шепи ситно нарязана мащерка
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме изчистеното агне и го обтриваме отвсякъде с черен пипер и сол.

Сваряваме дреболиите в подсолена вода и ги нарязваме на дребни кубчета. Добавяме натрошените сухи чушки, мащерката и нарязания, посолен и леко смачкан лук. Поръсваме с черен и червен пипер. Посоляваме и разбъркваме добре.

С тази смес напълваме агнето и го зашиваме. Отвън го намазваме с масло, сол и малко червен пипер. Поставяме агнето върху кръстосани дървени пръчки. Наливаме 2 ч.ч. вода.

Плътно завиваме с фолио цялата тава и печем на среден огън до готовност. Накрая отстраняваме фолиото и допичаме агнето от двете страни, докато придобие златист цвят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало