Продукти:
• 500 г свинско месо без тлъстини
• 1 пиле
• 200 г топено сирене
• половин пакетче краве масло
• 1 с.л. горчица
• 250 г гъби
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме свинското месо на малки парчета, а пилето - на порции. Нареждаме двата вида месо в намаслен глинен съд, прибавяме ситно нарязаните гъби и подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Покриваме отгоре с топеното сирене, слагаме тук там парченца от маслото и заливаме с горчицата, размита в 1 к.ч. вода. Захлупваме и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...