Продукти:
• 1 кг тиквички
• 3 яйца
• 1 връзка магданоз
• 3 с.л. брашно
• 5-6 скилидки чесън
• половин кофичка кисело мляко
• черен пипер
• сол,
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквичките, настъргваме ги на едро ренде и ги оставяме да се отцедят. Прибавяме брашното, наситнения магданоз и разбитите яйца. Подправяме на вкус с черен пипер и сол и разбъркваме много добре.
С помощта на голяма лъжица оформяме от сместа кюфтенца, които пържим до зачервяване в сгорещената мазнина. Заливаме готовите кюфтенца с киселото мляко, което сме размесили със счукания чесън.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...