Продукти: (за 4 порции)
• 1 прясна зелка
• 1 морков
• 1-2 чушки
• 2-3 домата
• 2 дафинови листа
• 3-4 зърна черен пипер
• 1-2 зърна бахар
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелката, морковите и чушката и ги запържваме в сгорещената мазнина, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица.
След като зелето омекне, прибавяме обелените и настъргани домати и посоляваме. Продължаваме пърженето, като заливаме с 1 к.ч. гореща вода и пускаме бахара, черния пипер и дафиновите листа. Пържим ястието до извирането на водата и го оставяме на мазнина.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...