Продукти: (за 4 порции)
• 1 прясна зелка
• 1 морков
• 1-2 чушки
• 2-3 домата
• 2 дафинови листа
• 3-4 зърна черен пипер
• 1-2 зърна бахар
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелката, морковите и чушката и ги запържваме в сгорещената мазнина, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица.
След като зелето омекне, прибавяме обелените и настъргани домати и посоляваме. Продължаваме пърженето, като заливаме с 1 к.ч. гореща вода и пускаме бахара, черния пипер и дафиновите листа. Пържим ястието до извирането на водата и го оставяме на мазнина.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...