Продукти: (за 4 порции)
• 250 г ориз
• 500 г спанак
• 2-3 яйца
• 1 ч.ч. галета
• черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в 3 ч.ч. подсолена вода и го отцеждаме.
Нарязваме спанака на ситно и го варим, докато омекне. Отцеждаме и го смесваме с ориза.
Прибавяме яйцата, галетата, черен пипер и сол на вкус. Омесваме добре.
От сместа оформяме кюфтенца, които пържим в сгорещено олио на умерен огън.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...