Продукти: (за 4 порции)
• 250 г ориз
• 500 г спанак
• 2-3 яйца
• 1 ч.ч. галета
• черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в 3 ч.ч. подсолена вода и го отцеждаме.
Нарязваме спанака на ситно и го варим, докато омекне. Отцеждаме и го смесваме с ориза.
Прибавяме яйцата, галетата, черен пипер и сол на вкус. Омесваме добре.
От сместа оформяме кюфтенца, които пържим в сгорещено олио на умерен огън.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...