Продукти: (за 4 порции)
• 250 г ориз
• 500 г спанак
• 2-3 яйца
• 1 ч.ч. галета
• черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в 3 ч.ч. подсолена вода и го отцеждаме.
Нарязваме спанака на ситно и го варим, докато омекне. Отцеждаме и го смесваме с ориза.
Прибавяме яйцата, галетата, черен пипер и сол на вкус. Омесваме добре.
От сместа оформяме кюфтенца, които пържим в сгорещено олио на умерен огън.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...