Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг зелен фасул
• 1 глава лук
• 3 яйца
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. сухар
• магданоз, черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме нарязания на парченца фасул в подсолена вода, отцеждаме го и го смесваме с настъргания на ренде лук, 2 яйца, ситно нарязания магданоз, счукания сухар, солта и черния пипер.
От сместа оформяме кюфтета, които овалваме в брашно, потапяме ги в разбитото яйце и ги изпържваме във врящата мазнина.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...