Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг зелен фасул
• 1 глава лук
• 3 яйца
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. сухар
• магданоз, черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме нарязания на парченца фасул в подсолена вода, отцеждаме го и го смесваме с настъргания на ренде лук, 2 яйца, ситно нарязания магданоз, счукания сухар, солта и черния пипер.
От сместа оформяме кюфтета, които овалваме в брашно, потапяме ги в разбитото яйце и ги изпържваме във врящата мазнина.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...