Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г извара
• 2 жълтъка
• 1 глава лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 сухар
• 2-3 с.л. прясно мляко
• 1 зелена люта чушка
• магданоз, черен пипер, сол
• галета за овалване
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Оставяме изварата да се отцежда 1 нощ. Разбиваме жълтъците с олиото и ги смесваме с изварата. Прибавяме накиснатия в млякото сухар, настъргания лук, ситно нарязаните чушка и магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Разбъркваме добре и от сместа правим кюфтета, които овалваме в галета и изпържваме в силно сгорещена мазнина.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...