Продукти:
• 500 г коприва
• 3 стръка зелен лук
• 1 стрък пресен чесън
• 1 суха чушка
• 1 к.ч. ориз
• 3 с.л. олио
• 1-2 яйца
• 1-2 ч.л. оцет
• магданоз
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно чесъна и лука и ги задушаваме в олиото и малко вода. Щом поомекнат, прибавяме ситно нарязаните чушка и коприва, сипваме ориза, наливаме 4-5 ч.ч. топла вода, посоляваме и варим на умерен огън.
Накрая подправяме с яйцата, които сме разбили с оцета, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...