Продукти: (за 4 порции)
• 1 с.л. олио
• 30 г краве масло
• 1 с.л. ситно нарязан лук
• 1 връзка корени за супа
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. овесени ядки
• 1 ч.ч. прясно мляко
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме ситно нарязания лук в загрятата мазнина. Заливаме с 1 л топла вода, посоляваме, прибавяме настърганите корени за супа заедно с овесените ядки и варим, докато продуктите омекнат.
Преди супата да е напълно готова, добавяме млякото и маслото и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...