Кулинарни рецепти » Солдатска чорба

 Солдатска чорба

Продукти:

• 1 к.ч. зехтин (олио)
• 2 глави лук
• 2 картофа
• 1 шепа зелен боб
• 2-3 зелени пиперки
• 1 морков
• 1 парче прясно зеле
• 3-4 домата
• 1 к.ч. сварен зрял боб
• 1 с.л. брашно,
• 1 щипка червен пипер
• сокът от половин лимон,
• магданоз, смлян черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

В мазнината запържваме ситно нарязяния лук и заливаме с 1,5 л вода. Когато кипне, пускаме последователно морковите, зеления боб, зелето, пиперките, картофите и доматите, нарязани на ситно. Накрая, когато зеленчуците се сварят, пускаме и боба.

Размиваме брашното в малко вода, добавяме червения пипер и слагаме в чорбата. Подправяме с нарязания магданоз, черния пипер, лимоновия сок и сол на вкус. Варим още няколко минути. Поднасяме чорбата студена.

Автор: Велизар Цветков

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало