Продукти:
• 20 свежи лозови листа
• 3 стръка зелен лук
• 1 китка магданоз
• половин китка копър
• 1/2 к.ч. ориз
• 3 с.л. олио
• 1 яйце
• 1 ч.ч. кисело мляко
• сол
• 6 ч.ч. вряла вода
Начин на приготвяне:
Почистваме лука и го задушаваме в олиото и малко вода. Прибавяме измитите и ситно нарязани лозови листа, магданоза, копъра и почистения ориз. Заливаме с водата, посоляваме.
След омекване на ориза, застройваме чорбата с разбитото с кисело мляко яйце.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...