Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. нахут
• 2 моркова
• 2 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 с.л. олио
• 2 яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме нахута за 1 нощ, след което отцеждаме и го претриваме с длани, за да отстраним люспите. Наливаме 6-7 ч.ч. вода, прибавяме ситно нарязаните моркови и лук и варим на умерен огън.
Щом нахутът се развари, прецеждаме пасираме го и отново го връщаме в бульона. Прибавяме размитото брашно, млякото и мазнината. Посоляваме и варим още 10 мин.
Накрая застройваме с разбитите яйца.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...