Продукти: (за 8 порции)
• 250 г кисело зеле
• 1 по-малка глава червено цвекло
• 3-4 картофа
• 1 глава лук
• 2 ч.ч. зелев сок
• 2,5 л вода
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме на дребно зелето, лука и картофите и ги запъжваме в сгорещеното олио. Добавяме 1 к.ч. вода и задушаваме до омекване.
Поръсваме червения пипер, добавяме дафиновия лист и 4-5 зърна черен пипер, разбъркваме и прехвърляме продуктите в дълбока тенджера.
Наливаме зелевия сок и останалата вода. Прибавяме нарязаното на кубчета цвекло, което предварително сме сварили във вода и оцет. Оставяме супата да ври още 10-15 мин.
Подправяме с черен пипер. Не солим.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...