Кулинарни рецепти » Бирена супа

 Бирена супа
(Швеция)

Продукти:

• 1 бутилка светла бира
• 1 бутилка тъмна бира
• 1 парче лимонова кора или джинджифил
• 2 с. л. захар
• 1 яйце
• 2 с. л. брашно
• 1 жълтък
• малко прясно мляко

Начин на приготвяне:

Оставяме бирата да заври заедно с лимоновата кора. Разбиваме 1 с. л. брашно в малко студено мляко и го изливаме в супата. Подправяме със захар и малко сол.

Разбъркваме добре яйцето, останалото брашно и малко мляко и много бавно, при постоянно бъркане ги изливаме в супата. След като ври 5 минути, сваляме от огъня и застройваме с жълтъка.

Поднасяме супата с препечени хапки хляб.

Автор: Златомира Петкова

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало