Продукти: (за 5 порции)
• 5-6 домата
• 2 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 2 моркова
• 3 картофа
• 1 парче целина
• 2 чушки от сурова туршия
• 1 к.ч. стерилизиран грах
• 1 к.ч. зелен боб от консерва
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 с.л. брашно
• 2 яйца
• 1 с.л. разтопено краве масло
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещеното олио. Когато поомекне, наливаме 1 л гореща вода и засилваме огъня.
Щом водата заври слагаме нарязаните на кубчета картофи, моркови и целина, нарязаните на малки парченца чушки и обелените и настъргани домати. Прибавяме боба и граха, посоляваме на вкус и варим 30 мин на умерен огън.
Приготвяме застройка от леко препеченото брашно, киселото мляко и разбитите яйца и я сипваме в ястието.
Отстраняваме чорбата от огъня и я поръсваме с разтопеното масло и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...