Кулинарни рецепти » Зелена подправка за зимата

 Зелена подправка за зимата

Продукти:

• 1 кг целина (глави и листа)
• 1 кг пащърнак (корени и листа)
• 2 кг моркови
• 5-6 връзки магданоз
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Измиваме всички продукти много добре. Морковите, главите целина и корените пащърнак обелваме и смиламе на машинка (нарязваме много на ситно), а листата накълцваме.

Разбъркваме всички продукти и посоляваме. Пълним с подправката плътно детски бурканчета, затваряме и стерилизираме 15 мин.

Автор: Цветанка Янкова

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало